Kuumsuitsutatud Siberi tuur, tomati nektari, kirsstomatite ja kuivatatud tomatipuru ja tilliõliga


Koostisosad

Farmare Siberi tuur, kuumsuitsutaud
Tomat 1 kg
viin 2cl
lehtpetersell 20g
basiilik 5g
till 5g
koriander 5g
sool, pipar ja suhkur

Serveerimiseks värvilisi kirsstomateid 200g

Valmistamine
  1. Puhasta suitsu tuur
  2. Lõika tomatid 6-ks. Aseta blenderisse. Lisa kõik ürdid, viin, 2 teelusikat suhkrut, 1 tee lusikas soola, 3-4 keerdu musta pipart. Blenderda, kui enam tükke pole näha, ainult mass.
  3. Valmista ette tihe sõel ja selle alla aseta piisavalt sügav kauss. Kui on marlit, siis vooderda sõel marliga. Võib ka lihtsalt sõelaga nõrutada, aga marli kasutamisel jääb nektar läbipaistev.
  4. Lõika kirsstomatid pooleks.
  5. Pigista marlilt üleliigne vedelik kaussi.
  6. Marlile jäänud tomatipuru kuivata köögivilja kuivatis või üle öö ahjus 50-60 kraadi juures.
  7. Jahvata kohvi veskis peeneks.

Kuidas tilliõli teha?

Rapsiõli 300g
Till 150 g

Aseta komponendid blenderisse. Blenderda 5-10 minutit, nii kaua, kui õli hakkab aurama. Kuumenemine toob klorofülli ehk värvi esile.
Kurna ja tõsta jahtuma.

Serveerimine pildil
by Chef Alar Aksalu

JAGA RETSEPTI