Siberi tuur küpsetatud tüümiani piimas. „Kaaviari“(lillkapsa-musta küüslaugu) kreemi, karamellvõi kastmega.


Koostisosad

1 Farmare tuur
piim
värske tüümian 150g, üks pott
sool 50g
suhkur 20g
valge pipar 5 g
400g lillkapsas
must küüslauk 150g
või 100g
kuivatatud sai/riivsai

Valmistamine
  1. Puhasta tuur

 

  • Aseta piim tulele keema, lisa juba alguses tüümian ja sool, valge pipar. Sega.

 

Kui piim keeb, lisa alles suhkur. Tõsta tulelt.

3. Aseta kuuma piima sisse umbes 150g suurused tuura tükid ja pane kaan peale.

Lase potil seista rahulikult 20 minutit. Kuum piim küpsetab selle ajaga tuura perfektselt valmis.

4. Nii kaua, kui tuur küpseb, valmista „kaaviari kreem“

Auruta või keeda vähese veega lillkapsas. Kurna. Aseta köögikombaini. Lisa must küüslauk, näpuotsaga soola, 5 võikuubikut (siis muutub tekstuur õhulisemaks). Püreeri nii kaua, kuni tükilisus kaob.

5. Jahvata cutteris riivsai koos tilliõliga. Õli doseeri enda südametunnistuse järgi.

Serveerimine pildil

by Chef Alar Aksalu

Bon Appetit!

JAGA RETSEPTI