Suitsutatud mägihõrna võileib, ürditoorjuustu & röstitud paprikaga


Koostisosad

Terve sai või sepik
suitsutatud Farmare mägihõrnas, terve kala
100g toorjuustu
5g tilli
5g peterselli
värvilisi paprikaid 500g
sidrun sool ja pipar

Valmistamine
  1. Võileiva valmistamiseks läheb vaja tervet saia või sepikut. Lõika kaan (ülemine koorik) maha, umbes 1 cm kõrgune. Uurista sai seest tühjaks. Jäägid hoia alles ja kuivata ära, saad tulevikus riivsaiana kasutada.
  2. Puhasta kuumsuitsuhõrnas
  3. Eelsoojenda ahi või grill 200 kraadini.

Rösti paprikaid nii kaua, kui nahk on must. Tõsta paprikad jahtuma kaussi, peale aseta kaan või kata tihedalt kilega. Tekkiv kondents aitab paprikate jahtumisel naha väga lihtsalt kätte saada. Kui paprika on jahtunud, eemalda nahk ja seemned, lõika paprika 3-ks.

  1. Sega toorjuust vispliga kausis õhulisemaks. Tükelda ürdid nii väikseks kui võimalik. Sega sisse. Maitsesta soola/pipra/sidrunimahlaga.
  2. Määri sai seest ja ära lõigatud kaan toorjuustuga silikoonpintsli abil.

Järgmisena vooderda kihiti paprika ja kalaga (pildil). Viimasena aseta saia ära lõigatud kaan (ülemine koorik) peale. Täidetud sai keera korralikult köögikile sisse. Aseta külma pressi alla. Selleks sobib näiteks raskem lõikelaud või kandik ning veega täidetud pott raskuseks. Hoia 6 tundi külmas. Soovitatavalt üle öö. Hommikul lõika lahti ja imemaitsev võileib on olemas.

Serveerimine pildil
by Chef Alar Aksalu

JAGA RETSEPTI